Restaurant Konoba Mišo Umag Old TownEmail Restaurant Konoba Mišo Umag IstraRestaurant Konoba Mišo,Stari Grad Umag, Istra

Menu:

Vijesti:

Feb 18, 2015:
Prenova konoba-miso.com za sezonu 2015.

Poveznica »Istarska kuhinja

Istarska kuhinja nudi svoju raznolikost; u proljeće će vas chefovi iznenaditi divljom šparugom, ljeti pred vas rasprostrti morske plodove, a ujesen obavezno posegnuti za tartufom. Zimi se u živopisnim konobama spremaju maneštre, kupus i pečene kobasice. Još je pregršt tradicionalnih jela u ponudi, a ne zaboravite ni istarska jela: domaći kruh, supu, redom djeliće starinskog istarskog življenja. Hrvatska kuhinja je heterogena a svaki dio Hrvatske ima svoju kulinarsku tradiciju. Unutar toga posebno je mjesto našla istarska kuhinja sa prepoznatljivim istarskim delicijama.

Istarska zimska maneštra

Zimska maneštra

Maneštre su tradicionalno jelo istarske kuhinje. Na putovanju Istrom možete naći na konobe sa starim ognjištima, na kakvim su se od davnina kuhale maneštre. Zimska maneštra sastoji se od mahunarki, kukuruza i pešta.
Fritaja s divljim šparogama

Fritaja s divljim šparogama

Tko fritaju s divljim šparogama nije kušao, taj Istru nije upoznao. Šparoga, gorda istarska kraljica, svojim pomalo gorkim okusom podsjetit će vas na makiju, kamen, istarske borove, miris mora i aromatičnih biljki.
Istarska jota

Istarska jota

Jota je jedna od izdašnih zimskih maneštri najvećega hrvatskog poluotoka koje su nekoć izvrsno branile od hladnoće i bolesti.
Istarski fuži s tartufima

Istarski fuži s tartufima

Hvaljene tartufe doživjet ćete u najizvornijem izdanju pripremite li ih s fužima. Fuže pripremite sami prateći naše sugestije, a ukoliko niste u mogućnosti nabaviti svježe tartufe, istoj će namjeni poslužiti i kupovni umak od tartufa.
Fritaja s gljivama

Fritaja s gljivama

Fritaje ili kajgane spremaju se posvuda, a u Istri su gotovo kultno pučko jelo. Izbor i priprema ovisni su o tome koliko imate mašte, kakav vam je ukus i čega imate u hladnjaku, npr. pršuta, slanine, šparoga, rajčice, mladog luka ili sira.